Data koppeling Lightspeed met Logistieke services

Van Ecommerce platform naar geautomatiseerde pakketverzending

In de afgelopen week heb ik gewerkt aan een efficiente koppeling tussen Lightspeed en Logistieke services van een lokale transporteur in Alphen aan den Rijn. De opdracht was om een geautomatiseerde data-koppeling te realiseren tussen een Lightspeed platform van een internationale groothandel en de software van deze transporteur. 

Lightspeed API

Lightspeed is een leverancier van een standaard ecommerce oplossing. Zij opereren internationaal met dit platform. Dit platform maakt het mogelijk online fysieke goederen alsook digitale diensten te leveren. Lightspeed werkt met onder andere een eigen app-store die het mogelijk maakt om standaard oplossingen in de vorm van apps te kopen. Voor MOOPA als applicatie ontwikkelaar is dit een mogelijkheid om apps te bouwen en aan te bieden, zodat andere gebruikers van Lightspeed deze apps kunnen aanschaffen.

Daarnaast biedt het platform ook een API waarmee je kunt communiceren voor vrijwel alle mutaties, events, objecten en data-modellen. In de geprogrammeerde koppeling die ik deze week opleverde vindt er real-time synchronisatie plaats via de API, zodat er zonder vertraging wordt overgegaan tot het versturen van orders naar distributie centrum van de groothandel. De koppeling maakt het dus mogelijk om een naadloze aansluiting te realiseren tussen ecommerce en distributie van dozen, pakketten en pallets.

Custom geprogrammeerde data-koppelingen

Eerder leverde ik meerdere functionaliteiten en koppelingen tussen ecommerce platforms en derden, zoals o.a. een EAN13 barcode generator, ITF14 barcode generator, geautomatiseerde facturatie, complete voorraadbeheer en productkoppelingen met online sales netwerken. Heb je een vraag hierover? Laat gerust weten!

 

 

Nieuws Blog

Data koppeling Lightspeed met Logistieke services

Van Ecommerce platform naar geautomatiseerde pakketverzending

In de afgelopen week heb ik gewerkt aan een efficiente koppeling tussen Lightspeed en Logistieke services van een lokale transporteur in Alphen aan den Rijn. De opdracht was om een geautomatiseerde data-koppeling te realiseren tussen een Lightspeed platform van een internationale groothandel en de software van deze transporteur.  Lees meer...  

Website voor basisschool?

Scholen in het basisonderwijs gebruiken steeds meer hun website voor het informeren van ouders, denk aan nieuwsbrieven, mededelingen, nieuws, fotoalbums en reportages. Als basisschool is het belangrijk dat u een overzichtelijke en toegankelijke website heeft, ook voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Lees meer...